Wednesday, August 4, 2010

Urban DH Fraser Hill

assalamualaikum...& selamat tok semua..

alhamdulilah race fraser berjalan ngan lancar..
neru mendapat tempat ke 5 dengan catatan masa 1:56min
dat was cool man...
lagipun neru mmg ada bakat dalam acara ini..
kami2 ni kalu pergi meramaikan dan meraikan..
hehe.. tapi x pe kite pergi dengan semangat kesukanan
yang penuh didada.. bak kata akhbar abdullah
'kami ni bukan podium rider' muhahha
bar kalu hang xde mesti bosang....

anyway next race mount erskine 26 sept 2010
pastikan kite semua berada disana...

Thursday, June 17, 2010

SALAM tok semua rider.....

assalamualaikum..

minta maaf pada semua kerna telah lama tidak update blog ini..
saya tahu ramai yang menunggu-nunggu bila saya akan update,
INSYA-ALLAH saya akan update dalam masa secepat mungkin....

anyway pada sesiapa yang baru nak menceburi bidang MTB di kuantan,
jangan segan silu hubungi sayan di talian 0179857321

akhir kata
adios amigos.. assalamualaikum

Monday, August 10, 2009

more picture BCDC 4th Race




more picture BCDC 4th Race







BCDC 4th RACE 9th AUGUST 2009












Thursday, July 23, 2009

men suke2

video
pas dapat fork baru ngan pakai pedal clip


video
menikmati keindahan alam.. muhahaha

xtually video ni dah lama dah ambik..
cuma x post je ke dalam blog...
bz sikit tu yang tak dapat nak update blog..

Old Viti


video


video

Monday, June 29, 2009

new ramp in pelindong


video

our otai jump at the new ramp..
nasib baik x jatuh..
pergh.. 1st time tgk serun.. heheh
saya sendiri pun tak penah try lagi ramp ni..
perhap one day...

Thursday, June 11, 2009

5ten....


my 5ten has arrived....
i has tested it
and for the 1st time rid e its was really paintfull
hehe.. because need to put exactly where i wanna put my foot,
anyway it is really stable using this 5ten cause
my foot doesnt slip anymore.

Upper Crown 40s


yeah...
lastly i got what i waiting for...
x thn wo.. asyik skg6 cakap
"fsa? stem jenis ape tu?
wakakaka..
actually i already have the stem
on the previous boxxer fork
for the 40's i dun have the upper crown because i bought the 08 model...


Tuesday, May 26, 2009

40'S has arrived...

tada.. dah pasang dah pun..
untuk pengetahuan korang aku baru je beli fork ni dari kawan aku kat kl..
wak aka sabri....
mmg best la fork ni.. kalu dibandingkan dengan boxxer team aku..
ada sedikit sebanyak perbezaan antara 2 tu...
anyway still finding the tuning that suit to me..
ada sikit lagi lenguh tangan bro.. heheh...
anyway thanks to SKG6.. kerna dia lah yang meracun aku.. wakakakak
takpe janji bak kata zure ke aku.. u has bought the best 2nd 40's in malaysia..
THANKS ALL....

Monday, April 27, 2009

more pic of Kuantan Enduro DH

Wak & Sham during the final race

KIKI otw the finishing line

JEBAT having at the rockgarden exit

AYIN also same as jebat

Our elite rider at the hotseat
there more pic but dun have take it from rizal...
will upload it soon after i take the picture..
anyway look at the last pic aim at the hotseat with the fastest time..





Wednesday, April 22, 2009

Picture of Kuantan Enduro DH

Johan (MCC RIDER) otw to the FINISH line.



Johan again at the ROOTGARDEN section



jedi (ANIMAL-KLOVER) otw to the finish line on the final run





Jebat (ANIMAL-KLOVER) at the ROOTgarden section



me at the ROOTGARDEN section





Borneo Downhill 2009



Event Name : Borneo Downhill Challenge 2009

Date : 16th and 17th May 2009(CONFIRMED)

Location : Kota Kinabalu, Sabah, Borneo Malaysia.

Mens Open(18 years old and above)

Prizes :1st - USD1000.00

2nd - USD750.00

3rd - USD 500.00

4th - 7th To Be Confirmed in cash or kind on a later date


Mens Master(35 years old and above)

Prizes :1st - USD500.00

2nd - USD250.00

3rd USD150.00

4th - 7th To Be Confirmed in cash or kind on a later date
a very good of dh race for this year..
upcoming race will be held in sabah..
insya-ALLAH i'll be there if i got time and of course money la...
hehe.. must think about the all expenses before go there..
to all rider see u all there this may in SABAH...

Monday, April 13, 2009

Test Ride.....


on the 11-04-2009

new rig has been tested at the bukit pelindong,kuantan....
just flow all the way down.. no jumping and drop....


on the 12-04-2009

test the track with full blast and energy..
this frame was superB...
when fly or jump & drop it feel smooth..

still need to familiarize with this frame for the
KUANTAN ENDURO DH
on 18-19 April 2009
just around da corner a few day left...

TRANSITION BLINDSIDE has arrived..!!!



Hola....copyright from UB

to all my friend..
my rig has completed assamble on 10-04-2009
using the setup of,
frame: transition blindside
fork: boxxer team 08
brake: xt 08 with 8" rotor
shifter: sram x7
rear derailler: x9 super short cage
chain: xtr
chainguide: mrp
handlebar & stem: sunline v1 & intergrated stem
seatpost: funn

right now.. just the wheelset only hehehe.....

Saturday, April 11, 2009

MINTA MAAF DIATAS GAMBAR YANG KURANG MENYENANGKAN

saya minta maaf dan ampun kepada semua rider
yang melawati blog dan mendapati ada gambar yang tak menyenang kan..
gambar tu bukan ditujukan untuk truely DH/FR rider diseluruh malaysia..
tetapi segelintir orang yang tak berpuas ati dengan saya..

so, sekali lagi saya kyougeki a.k.a meminta maaf kepada sesiapa yang tersinggung
dengan apa yang telah saya lakukan....

harap ampun dan maaf diterima semua TRUELY DH/FR all in malaysia...

Monday, April 6, 2009

PUAS ATI AKU!!!


Berapa kali dah aku cakap kat korang sume.. yang aku tak ske kalu nak buat luahan perasaan dalam shoutbox aku.. nak plak ini blog aku..

so minta maaf da sume yang terasa dan yang paling penting aku yang puas ati korang da tak leh nak merapu dalam blog aku...

bodoh la korang sume ni..xpaham2 yang aku buat shout box tu untuk berkongsi pendapat tentang mountain bike.. tapi korang salah gunakan.. aku lama dah pendam tapi kali ni aku dah memang x leh tahan...!!!!!

Sunday, March 29, 2009

Beware of PIRATE that will arrive in KUANTAN.....

hehehe....
for sure you all thinking what is the pirate mean...
its my rig for sure..
dunno when it will arrive...

WAIT for it.. when it arrive i will buy parrot doll and stick it to my shoulder..
kahkahkakhakh

Thursday, March 26, 2009

Kuantan Enduro DH


Hola...
upcoming event in our area...
first ever enduro dh that will be held in malaysia and KUANTAN..
i'm hoping that all da rider in kuantan will join the race,
'bak kata m4tm1n : kite kene pertahankan tanah kite'.
for more detail please visit
adios...